Denklik başvurusunda bazı evraklar istenmektedir. bu eyaletten eyalete bazı farklılıklar gösterse de genellikle aynıdır. farklılıkları yorumlarda belirtirseniz sitede ilgili bölüme eklerim. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.
Gelelim Evrak Listesine:
- Diploma
- Uzmanlık Belgesi (varsa)
- Kariyer varsa Üniversitelerarası kuruldan alınan belge (Doçentlik veya Prof belgesi gibi)
- Transkript
- Sirrikulum
- Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) (Nüfus Müdürlüğü veya E-Devletten alınabiliyor)
- Çok Dilli Evlenme Kayıt Örneği (Formül B)(Nüfus Müdürlüğü veya E-Devletten alınabiliyor)
- İyi Hal (Good Standing) Belgesi (Sağlık Bakanlığından veya Tabipler Odasından) Antalya Tabip Odası sitesinden örnek verdim. siz bağlı olduğunuz Tabipler Odasından alabilirisiniz)
- Doktor Bilgi bankası kaydı (E-Devlet)
- Uzmanlık eğitimi sırasında doldurulan Asistan Karnesi (varsa)
- Tıp Fakültesi 6. sınıf staj karnesi (İnternsheep Belgesi)
- Çalışılan hastanelerden alınacak olan mesleki görev tanımlarını da içeren hastalara yapılan müdahaleler listesini gösterir, ıslak imzalı resmi belge (zor olacaksa kare kodlu belge de olabilir). Bu belge mesleki tecrübeleri göstermesi açısından önemlidir.
- Katıldığınız mesleki kurslar, eğitimleri vs. gösterir belgeler
- (Alınabilirse)Türkiye’de çalışılan bölümden Referans Mektubu
Burada normal şartlarda alınacak belgeler mümkün olduğunca imzasında Apostil yetkisi olan biri tarafından ıslak imzalı olarak alınmalıdır. Barkodlu belge dediğimiz E-Devlet belgeleri ile bazı resmi kurumlardan barkodlu verilmesi şeklindeki belgeler geçerli olup bunlara apostil yapılmamaktadır. Apostil imzanın tasdikidir. İmza olmaz ise belge apostillenmez.
1, 2, 3, 4, 5, 8. maddelerdeki belgeler mutlaka apostillenmelidir.
En kapsamlı anerkennung evrak listesi NRW için mevcut olup: https://www.bezreg-muenster.de/de/gesundheit_und_soziales/zag/approbation_nrw/muenster/arzt/approbation/index.html adresinden incelenebilir.